Сериозен проблем пред офицерите и сержантите от запаса в Пиринско, ето какво искат…

1

Във Военен клуб Благоевград бе открито годишното отчетно събрание на ,,Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва“ (СОСЗР) в Благоевградска област.Гости на форума бяха Зам. Областния управител Иван Стоянов,генерал Златан Стойков(председател на СОСЗР), Здравка Чимева, Иван Ризов, Васил Новоселски(Читалище „Н.Й.Вапцаров- Д-рКарадакова (РИМБлагоевград) ,Снежана Захариева (Македонски Научен  Институт) и др

.Мероприятието започна с тържествено посрещане на знамето на
СОСЗР в Голямата зала на Военния клуб Благоевград носено от членове на дружество „Традиция”облечени в униформи на „Българската земска войска”от 19-ивек.Полковник о.з. Мирчо Стойчев прочете поздравителен адрес от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Поздравления също така бяха прочетени от съюза на ветераните от войните, военноинвалидите , както и от много други обществени организации.

Председателят на Областната организация на СОСЗР полковник о.з. Kостадин Ушев прочете доклад за дейността на съюза през изминалата година и съпътстващите проблеми на офицерите и сержантите от запаса и резерва, като в него бе посочен изключително сериозния проблем с липсата на клубна база на съюза в областния град и региона.

Генерал о.з. Златан Стойков в своето изказване благодари з пространната дейност на Съюза през миналата година ,като увери присъстващите, че предстои сериозна битка за индексация на пенсиите на бившите военнослужещите, която ще бъде спечелена. „Трябва да бъдем единни в тези свои начинания, още повече ,че виждаме голямо разбиране в сегашния министър на отбраната г-н Каракачанов.”-, допълни генерал Стойков.

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Принос каза

    Със или без Стойков пенсиите се индексират по общия ред за всички пенсионери.Да не си приписва заслуги за които няма принос.

    3

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!