Сензационно разкритие: Ето кои български зеленчуци предпазват от рак…

0 1 063

Онкологичните заболявания представляват голяма опасност за човечеството. Лукът и чесънът са най-доброто средство за защита на тялото от раковите тумори.

Изследванията в тази област са проведени от научни експерти от Франция. Те откриха, че лукът и чесънът могат да бъдат постоянни помощници на човек да се предпази от рак, пише сайта здраве.то..

Нищо чудно, че хората са използвали активно тези зеленчуци от древни времена.

Най-голям ефект имат лук шалот и кромид лук. Чесънът също помага на човешкото тяло да се отърве от различни възпаления. Трябва да се отбележи, че предишни изследвания в тази област показват, че червеният лук има уникален състав.

В проучването учените обърнаха внимание на веществото от класа на антоцианини, което е отговорно за характерния цвят на този вид лук.

Оказа се, че забавя разпространението на тумори. Факт е, че в червения лук има флавоноид (кверцетин), който намалява размера на раковите тумори. Противораковият ефект се постига поради факта, че лукът активира биологичните пътища, които оказват влияние за това раковите клетки да се самоунищожат.

За тумора се създава среда, която разкъсва връзките между раковите клетки. Това също потиска болестта.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!