Сензационно откритие: Яденето на един продукт удължава живота и ни подмладява…

0 1 822
0
0

Италиански изследователи са установили, че яденето на един продукт може да забави процеса на стареене и да увеличи средната продължителност на живота ни. Според учените хората, в чиято диета присъства постоянно тази храна, са по-малко податливи на редица животозастрашаващи хронични заболявания, като хипертония и сърдечно-съдови заболявания.

Първоначално изследователите провели експеримент върху лабораторни мишки, като редовно давали на гризачите веществото полиамин, съдържащо се в сиренето.

В хода на изследването експертите също установили, че поради ефекта на полиамин, клетките започнали да се отърват от токсините и от собствените си дефектни елементи по-интензивно. Учените казват, че този процес е много полезен за поддържане на здравето и може дори да насърчи подмладяването.

При по-късно направено проучване се оказало, че при любителите на сирената рискът от развитие на сърдечна недостатъчност е с 40% по-нисък в сравнение с тези, които не ядат този продукт. Заключението се основава на анализ на данните, събрани по време на проучването на 800 италианци. сн.асоциативна

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!