Родителите на Благоевград чакат вашето решение, писа съветник до Атанас Камбитов

0

Лидерът на ПП „ Партия на Зелените“ Андон Тодоров отправи предложение до кмета, свързано с наболялата тема за водата в детските градини в Благоевград. Съветникът предлага ОбС да отдели средства в бъдещия бюджет за захранване на детските заведения с бутилирана вода.

Ето какво пише в писмото си Андон Тодоров, адресирано до кмета и общинските съветници.

„Напоследък в нашият град се дискутира една доста наболяла тема, а именно водата в детските градини. След писмо на МОН до РЗИ и последващи предписания от страна на РЗИ към детските градини, за условията за внасяне на бутилирана вода в детските градини се породи огромно напрежение в родителите на децата. Наложи се да се усложнява целия процес по подготовка на предлагането на питейна вода, който изисква много технологично време както и не дава яснота как се извършва контрола относно хигиенните условия. Нараства опасността от предаване на вируси между децата. Повод затова е, че често децата пият вода от една чашка. Заради не добре разбраната инструкция потърпевши се превърнаха децата на Благоевград и техните родители. Видно от писмото което прилагам се разбира , че бутилирана вода (минерална, трапезна и изворна) не може да се доставя от родителите. Закона дава възможност за внасянето и, но при условие, че директора на съответната градина направи мотивирано решение. Уважаеми господа, считам че не трябва да се жалят средства когато става въпрос за нашите деца, децата на Благоевград. Именно затова предлагам да се предвидят средства в следващият бюджет на община Благоевград и да бъде направена процедура обществена поръчка за доставка на вода в детските градини. На принципа на процедурата която се прави за доставка на храна.
Отбелязвам, че по смисъла на закона водата е храна. Смятам, че ВиК мрежата в Благоевград не е в добро състояние навсякъде и именно това е още един повод да предвидим такива средства. Ето защо и предложението е свързано с искане за включване в бюджета на община Благоевград сума, съответстваща на необходимостта от целогодишно потребление от детските заведения на вода – бутилирана.

Родителите на Благоевград очакват Вашето решение.“

Припомняме,че на последната сесия на ОбС Андон Тодоров сигнализира,че има сериозни нарушения в детските градини, деца са пили вода от една и съща чаша вода ,което е предпоставка за предаване на вируси и предложи да се отпуснат средства за доставка на бутилирана вода на децата.

 

 

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!