Резултати! Благоевград гласува! Според хората, Камбитов може да бъде спрян само от независим кандидат и от…

0

Атанас Камбитов може да бъде спрян от кметския стол само от независим кандидат или кандидат на друга партия, но не и на БСП. Това показва с абсолютна сигурност, резултатите от анкета на ИА Региона.

Резултатите се показателни за настроенията на благоевградчани, защото и в най-авторитетните социологически проучвания допитването обхваща около 1000 души. Важно е да уточним, че в анкетата можеше да се гласува само веднъж, което тушира възможността тролове, хейтъри и партийни офиси да влияят върху резултат с клик след клик за своя предпочитан кандидат и партия.Много читатели на ИА Региона се включиха в анкетата с въпрос: Кой може да спре Атанас Камбитов по пътя към третия кметски мандат?
Сред предложенията, от които можеха да избират хората бяха:

Независим кандидат…-(31%)

Друг…-(28%)

Кандидат на БСП- Вангел Арабаджиев…-(21%)

Друг кандидат на ГЕРБ…-(15%)

Нов кандидат на десницата…-(6%)

Според резултатите, които получихме голяма част от анкетираните смятат, че градът се нуждае от промяна чрез смяна на важния човек на площад „Георги Измирлиев“. Огромният отрицателен вот вероятно е в резултат на близо 8-годишното управление на Атанас Камбитов,което е белязано с нулеви инвестиции, най-ниски заплати за страната, мръсен въздух и празни неспазени обещания…

В запитването най-много хора са гласували за независим кандидат, който би спрял Атанас Камбитов.

Резултатите сочат, че „друг“ кандидат на партия се нарежда на второ място в класацията.

Трето място е отредено за кандидата на БСП- Вангел Арабаджиев, което име ние сложихме експеримента̀лно, тъй като много хора си задават въпроса, кой ще бъда кандидата на БСП.

Изненадващо на четвърто място се нарежда „друг кандидат на ГЕРБ“, т.е не Атанас Камбитов, който евентуално биха издигнали от партията.

Последното пето място е отредено на нов кандидат на десницата.

Седем месеца преди вота е сигурно, че следващият градоначалник ще е от кръга на познатите в местната политика лица, но ще излезе независим с подкрепата на кого, предстои да видим?
Това ще е така в Благоевград, защото извън тази среда, няма разпознаваем кандидат, а и до изборите през октомври няма време за налагането на нов играч непознат в политическите среди и на обществеността.

За петте опции, предложени в анкетата, са гласували 1028 човека.
Както казва народът, времето ще покаже, но едно е сигурно – според читателите на ИА Региона на есен битката ще бъде оспорвана и кандидата, най-вероятно ще бъде избран след балотаж.

Участвайте в анкетата на ИА Региона! Кой може да спре Атанас Камбитов по пътя към третия кметски мандат?

 

1
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!