Първи коментар на бившия областен управител за решението на съда

0

Спокоен съм! Няма да коментирам решението на съда,тъй като процедурата не е приключила. За втори път ме наказват за нещо, което съм наказван и съдът е отменил това решение. Това заяви за ИА Региона бившият областен управител Валери Смиленов, който заведе дело за уволнение от директорския пост в ХІ ОУ „Христо Ботев” в Благоевград.

Вчера излезе информация, че Върховният касационен съд потвърдил като законосъобразна заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение на училищния директор, който е осъден да заплати около 8 000 лева разходи по делата.

„Случи се така,че съм наказан за втори път за нещо, за което наказанието ми беше отнето един път.За тези нарушения,които са констатирани имах отменяне на предупреждението за уволнение. В един момент се получава така,че се повтарят същите нарушения,които са отменени от Окръжен съд. Процедурата все още не е приключила, доверил съм се напълно на моя адвокат и ще предприема съответните действия “, добави още Смиленов, но не уточни какви точно.

Той бе уволнен от шефския пост в ХІ ОУ след проверка на инспектората, при която бяха установени нарушения, свързани с приема на ученици, избора на учебници, неупражнен контрол при водене на дневниците. В хода на делото бяха разпитани множество свидетели, сред които двамата зам. директори, учители, експерти от РУО и служители от Министерство на образованието и науката.

В момента Валери Смиленов не работи, грижи се за болната си майка като социален асистент, не получава и обезщетения от Бюрото по труда.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!