Проф. Жечев щастлив: Ще има колеж, Злата Ризова е човекът, който…

1

Колежът по туризъм в Благоевград получи нова акредитация за срок от 3 години. Добрата новина съобщи президентът на висшия колежански борд проф. Васил Жечев. Процесът продължи месеци, а основната спънка бе липсата на собствена база на частното висше училище. Това създаде сериозно напрежение за целия колежански екип и се наложи ръководството спешно да търси помощ от общината и областния управител.

Благодаря на всички, които съдействаха и приеха присърце каузата ни. Благодаря на зам. кмета по хуманитарните дейности на общината Христина Шопова, на кмета Атанас Камбитов, председателя на ОбС Радослав Тасков и на губернатора Бисер Михайлов. Благодаря на всички общински съветници и специално на Злата Ризова за това, че посочи грешка, която не бяхме прецизирали.Благодаря на председателя на настоятелството ни Петър Байкушев, който също не остана безразличен и направи много акредитацията ни да стане факт, и на всички, които бяха съпричастни към спасяването на учебното ни заведение“, искрен бе проф. Жечев.

Миналата година общинските съветници на Благоевград на два пъти търсиха изход от задънената улица с липсата на собствена база на Колежа по туризъм, което заедно с учебната и практическа подготовка е сред изискванията за акредитиране на частния колеж. Първото решение бе да се предостави безсрочно на колежа базата на част от бившето Първо основно училище, в което се помещава от години, но се наложи то да се прегласува на следваща сесия заради протест на съветничката Злата Ризова и предупреждение, че решението не е в полза на Колежа по туризъм, тъй като е незаконно. Редакцията за отдаване под наем за 10 г. влезе в законовите рамки и даде зелена светлина за финализиране на акредитационния процес.

Първата титла „Почетен професор“ за новия акредитационен период Висшият колежански борд присъди на Васил Топурковски, доктор по философия, експредседател на Македонския олимпийски комитет и личен приятел на покойния Иван Славков-Батето и на проф. Жечев,пише струма бг. Отличието му бе връчено преди дни по време на церемонията „Спортист на годината на Северна Македония“, на която проф. В. Жечев бе специален гост по покана на организаторите. „Аз и Боро Мадич още преди години показахме на дипломацията, че българи и македонци трябва да се подкрепяме и уважаваме. От 2005 г. двамата сме черковни побратими и сме пример за братски отношения и готовност във всеки момент да се отзовеш за другия“, посочи проф. Жечев.

1
1
Други новини
1 Коментар
  1. Ахил каза

    Много сте хубави!

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!