Прокуратурата погна производителите на дрехите менте в Благоевград!

0

Районна прокуратура – Благоевград е образувала досъдебно производство по случая за извършено престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК – използване на марка, промишлен дизайн в търговска дейност без съгласието на притежателя на изключителното право.
Разследването е започнало след депозиран сигнал от страна на пълномощник на собственици на търговски марки. Било е установено, че на интернет страницата www.vipdirect.net, който представлява електронен магазин за продажба на стоки от регистрирани търговски марки, се предлагат такива на значително по-ниски цени от действителните за оригиналния продукт от същата марка. Били са реализирани няколко покупки на стоки от марки „Moncler” и „G star Raw”, като доставката им е била осъществена чрез куриерска фирма с пратка от гр. Благоевград.
По предварителни данни престъпното деяние било извършено в периода от м. май 2018 г. до 13.03.2019 г. В къща в с. Покровник се шиели облекла, които чрез специални преси били брандирани с марки като Hugo Boss, G-Star, Dolce Gabana, Lacoste, Nike, Adidas и други. В търговски обект на ул. „Покровнишко шосе“ в гр. Благоевград били държани и предлагани за продажба стоки – предимно дрехи, носещи регистрирани търговски марки, които обаче не са произведени от носителя на съответните авторски права.
Продажбите на голямо количество дрехи, парфюми, очила, маратонки и модни аксесоари са извършвали основно онлайн, чрез създадени и администрирани специално за целта четиринадесет интернет страници. Сайтовете били разработени основно за българоговорящи клиенти и снабдявали цялата страна с евтини и некачествени стоки, представяни като оригинални такива.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!