Право на отговор! Служители на РИМ Благоевград: Подкрепяме и заставаме зад избора на д-р Кирил Алексиев за временен директор

0

Служители на Регионален исторически музей – Благоевград изпратиха писмо до ИА Региона, в което изразяват позицията си по отношение на интервю с бившата директорка д-р Христина Цонева.В него те твърдят,че не са спирали никога да вършат служебните си задължения не заради директора, а заради институцията в която работят и която обичат. Писмото и е провокирано от публикувано интервю с бившия директор д-р Христина Цонева.Те смятат,че тя не е успяла да убеди колектива на РИМ-Благоевград в поставените от нея правилни приоритети.

Ето какво пише в част от писмото:

Във връзка със статията от 10.01.2019 г., „Ще има ли оставки!? Огромен скандал със зам.кмета Христина Шопова….“ с подзаглавието „Неправомерни назначения и подставени лица!“, визираща настоящия вр. и.д. директор на Регионален исторически музей – Благоевград, д-р Кирил Алексиев, че колективът е обиден от самото заглавие, защото д-р Кирил Алексиев не е „подставено лице“. Д-р Кирил Алексиев е главен уредник в РИМ-Благоевград, назначен като такъв от д-р Христина Цонева. В последните години д-р Кирил Алексиев стана двигател на многобройни културни научни и образователни прояви, инициирани от община Благоевград и от музея, стана разпознаваем за културната общественост в Благоевград и утвърди авторитета си като професионалист и добър организатор, Той е човек който умее да комуникира, да мотивира, да вдъхва увереност в колектива. Безсъмнено тези качества са оценени от зам. кмета г-жа Христина Шопова и са довели до решението на община Благоевград за неговото назначаване като временно изпълняващ длъжността директор на РИМ-Благоевград до обявяването на конкурс, съобразно законовите разпоредби. Колективът изцяло подкрепя този избор и застава зад д-р Кирил Алексиев“.

Писмото е подписано от 23-ма служители на Регионален исторически музей – Благоевград.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!