Похвално! Гимназисти от Езикова гимназия Благоевград издириха информация за опълченците от Пиринския край

0

Ученици от X и XII “б“ клас на Езикова гимназия “ Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград проведоха музеен урок на тема: „Храбри опълченци…Подвигът на опълченците от Пиринския край и Дупница“.

Под ръководството на преподавателя по история Любка Гълъбова, те представиха по изключително интересен начин издирената от тях информация. Проследена бе историята на Самарското знаме и бойният път на опълченците. Особено интригуващ бе разказът на Мария Ботушанова за Тодор Бамбов от Якоруда. Сабел Башева запозна гостите с малко позната факти от живота на Тодор Македонски от Якоруда. Опълченците от с.Баня – Иван и Георги Гръчеви, бяха представени от Мариела Латинова; от Горно Драглище – Тодор Пармаков, Христо Иванов, Филип Чечев, Кръстю Пармаков и Васил Пармаков, от Елина и Николета; от Горна Джумая – Георги Банков, Никола Джаров и Ангел Герчев,от Василена Султова; от Неврокоп-Атанас Дуков, от Борислава от Х „д“ клас.

Ученичките от Дупница – Светослава, Стиляна, Александрина и Ивет говориха за дупнишките опълченци Янаки Йонов, Георги Чомаков, Димитър Радев, Христо Алексов, Захари Грозданов, Никола Корчев и Ангел Герчев.

Гости на събитието бяха Тинка Попова, директор на ЕГ „Акад. Л. Стоянов“, преподаватели в гимназията и граждани.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!