Пореден протест на Е 79 край Джерман заради изграждане на депо за отпадъци

0 720

Жители на дупнишкото село Джерман излязохана пореден протест срещу проекта за изграждане на депо за отпадъци край селото. Протестиращите, организирани от сдружението “Бъдеще за Джерман”, блокираха за 15 минути главния път Е-79.
От 5 години джерманци протестират срещу проекта за депо върху 220 декара в месността “Спротива” край селото, където ще карат отпадъците си 6 общини от Кюстендилска област – Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно, предаде БНР.
Местните хора считат, че избраният терен е неподходящ, една част от него е и обработваема земеделска земя. За да получат божията помощ, джерманци издигнали параклис “Св.Константин и св.Елена” на мястото, където трябва до юни тази година да започне изграждането на първата клетка от депото. По решение на общоселско събрание всеки месец ще има протести в Джерман, първият от които е днес, а вторият – през февруари.
След като извърши ритуала с Богоявленския кръст, към протестиращите се присъедини и отец Кирил. При блокирането на пътя полиция охраняваше участъкът от около 200 метра. До сериозно задръстване не се стигна.. сн.БНР.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!