Планинските служители предупреждават за опасност от лавини в Пирин и Рила!

0 1 141

 

Планинските спасители предупреждават туристите да са изключително внимателни заради значителна опасност от лавини в Рила, Пирин,Стара планина и Витоша.Те съветват туристите да се движат само по зимните маркировки и да се съобразяват с метеорологичните условия.

 

Туристите в планините да се движат само по зимни маркировки, защото значителната степен на лавинна опасност остава в сила, съобщават от Планинска спасителна служба (ПСС) при Българския червен кръст (БЧК).

Значителна е степента на лавинна опасност в Стара планина, Пирин, Рила и Витоша. Планинските спасители не могат да дадат категорична оценка за условията за туризъм във всички райони на планините.

Те съветват туристите да се информират за времето, да се съобразяват с метеорологичните условия. В билната част на Стара планина условията за туризъм са добри, а в средната част има мъгла. Във високите части на Пирин също има мъгла, както и в района на Черни връх. В Рила има ниска облачност, като в най-високите части няма мъгла. Условията за туризъм там са сравнително добри. Температурите в планините са сравнително високи. На връх Мусала температурата е минус 5-6 градуса.

На останалите места температурите са по-високи. Лифтовите съоръжения работят навсякъде. Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие.
Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет.

Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470

 


 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!