Паскалев на среща на председателите на БСП: Време е да пратим ГЕРБ в Благоевград в Б Група

Такса смет в града на Димитър Благоев ще се повиши в пъти, а разкопките на Скаптопара може да се запазят с 2 милиона, алармира още бившият градоначалник.

1 3 325
0
0

Силните послания за предстоящите местни избори прозвучаха на срещата между настоящия лидер на БСП Благоевград Любен Милев и предшествениците му. „Неслучайно избрахме навечерието на 24 май за тази среща. Тя е знакова, вие сте наши учители, а ние – настоящото Изпълнителното бюро на БСП Благоевград, сме вашите ученици.”, откри срещата Милев, „Днес определяме стратегическите политики на БСП за Благоевград след текущото лошо и неуспешно управление на ГЕРБ”

Сред бившите водачи на  Столетницата в Пиринско, най-пламенен беше кметът на Благоевград от 1995 до 2001 и от 2007 до 2011 и бивш регионален министър Костадин Паскалев, който вдъхнови колегите си: „В Благоевград е избрана най-скъпата технология за обработка на боклуци в Европа. европейска  на европейско ниво. Разходът за обработка на битови отпадъци е 100 лв. на тон, сравнени с досегашните 3-4 лв. на тон. Ще стигнем до уникално скъпа цена за благоевградчани. Според мен това е безумие.

С  още 2-3 милиона лева въпросът с град Скаптопара може да се реши и да се запази както едното така и другото. Твърденията, че трябват 85 милиона за да се запазят разкопките са пълен абсурд.  Да разкажем на гражданите какво е открито там. Да  кажем, че там имаме и критско- микенска култура 6-7 в. пр. Хр. Отгоре имаме средновековна крепост, която може да се възстанови. Да имаме между Македония и Гърция една средновековна крепост в Благоевград. Защо кметът не се е заинтересувал от тези теми?  Ами тракийските гробници, които са в Рилци и Дъбрава?”, попита още Паскалев.   „Нашият футболен отбор Пирин е в Б група, трябва да пратим и ГЕРБ в Б група! „- бе категоричен той.

Лидерите на БСП споделиха възмущението на Паскалев от политиките на ГЕРБ и техния кмет  относно древния град Скаптопара, обработката на отпадъци и напълно ненужния „ремонт ” на площада пред Общината. „Цялата ВиК система под площада е компрометирана от 1987 до днес не е правено нищо. И това сменяне на плочки няма нищо общо с онова , което трябва да се случи в Благоевград и неговия център.”, коментираха участниците в събитието.

„В навечерието на празника на Благоевград ние сме готови да поемем ангажимент пред съгражданите си за ясна и твърда  опозиция на политическия и икономически модел на кмета Камбитов и приближените му бизнес кръгове”, заключи Любен Милев

Други новини
1 Коментар
  1. Много Ве... каза

    0

    0

    100 лева срещу досегашни 3-4 лева на тон отпадъци…По добре да ги караме в Солун. Ако е истина, е страшно. Ако е истина.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!