Паника! Непознат изля голямо количество живак на оживена улица

0 1 191

Страховит инцидент е изправил на нокти службите във Врачанско. Неизвестно лице е заляло път в село Хърлец с вещество, наподобяващо живак. Жители веднага сигнализирали до всички институции.

Инцидентът е станал преди около две седмици. Притеснени хората обяснили на експертите, че по тротоара и по пътното платно на ул. „Александър Стамболийски“ №32 в селото има разлив на живак. Информацията веднага била подадена до полицията в Козлодуй, районната служба по пожарна безопасност и защита на населението в атомния град, общината и екоинспекторите от Враца.

Службите веднага извършили проверка на посоченото място и видели, че тротоарът и пътят наистина са залети с опасното вещество. Представители на полицията в Козлодуй светкавично отцепили района около разлива, а огнеборците събрали живака в буркани с помощта на сяра. Те веднага били отнесени на съхранение в регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Враца до предаването им за обезвреждане на фирма, притежаваща необходимите документи, пише Булнюз.бг.

Към момента на проверката произходът на веществото и неговият собственик не били установени, допълват от екоинспекцията във Враца.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!