Оцеляване! Баба Иванка пази скромната си пенсия с пистолет

0 1 099
0
0

72-годишната Иванка от Световрачене първа вижда крадците, които обраха пенсиите на възрастните хора директно от пощенския клон. В момента на обира е на гишето и чака пенсията си.
Признава, че шокът от случилото се за нея все още е голям: „Дадох си документите за пенсията и застанах на гишето. Изведнъж излизат трима от вратата, единият с оръжие в средата и две момчета по-малки така с полицейски дрехи и с качулки”.

Оказва се, че освен крадците, въоръжена в този момент е и Иванка,съобщи btvnovinite
Преди известно време апаши задигат пенсията на нейна съседка. Опират нож в гърба ѝ и взимат парите. Няколко пъти обират и вилата ѝ. Възрастната жена живее със съпруга си Христо. Той е болен с диабет. Трудно вижда и трудно се придвижва.

Така преди повече от три месеца си купува газов пистолет.

Регистрира го и от тогава всеки ден е в чантата. А когато е вкъщи, и оръжието, и парите ѝ се държат под ключ. „Не съм го използвала въобще. Вчера не смеях, оня държеше пистолет срещу мен и как ще гърмим? Той ще ме убие преди аз да гръмна”, споделя жената.
Пистолетът беше в чантата и днес, когато най-накрая успя да вземе пенсията си от 230 лева. По думите й точно около датата за пенсиите нападенията зачестявали.

Първото, което на ще направи с парите си, е да върне заемите си. И Иванка, и хората от селото се надяват крадците да бъдат заловени по-скоро. Признава, че не се чувства достатъчно сигурна да се раздели с газовия си пистолет.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!