Официално! Поискаха вот на недоверие на …, заради таксите в детските градини и други нарушения

Съветниците предлагат председателят на ОбС да се избира на ротационен принцип

0 3 194

Общинските съветници от ПП „Партия на Зелените“ искат да бъде включено в дневния ред на заседание на ОбС разглеждането на въпроса за предсрочното освобождаване на председателя на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков.
Местните парламентаристи внесоха и предложение за изменение на правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Предложенията са изпратени до председателя на ОбС-Благоевград и общинските съветници.
Съветниците от ПП „Партия на Зелените“ настояват на първото си заседание общинският съвет да избере свой председател с тайно гласуване и той да бъде избран на ротационен принцип като ротацията да се извършва на всеки шест месеца.

„Изменението на горепосочената разпоредба в Правилника го предлагаме с оглед на осигуряване гъвкавост и ефективно управление на общинския съвет, както и осигуряване на възможност за всички представени партии да участват със свой представител в управлението на Общинския съвет. С въвеждането на ротационния принцип ще се осигури по-голям контрол върху изпълнението на задълженията на председателя, което е гаранция за по-голяма и значима роля на ОбС в обществото и прозрачност на работата на общинския съвет“, изтъкнаха мотивите си за предложението общинските съветници Андон Тодоров, Цветозар Балабанов, Александър Стойков и Янка Шейтанска.

Преди дни съветниците от ПП „Партия на Зелените“ поискаха оставката на Радослав Тасков и на адвоката на общински съвет Т. Тошев заради редакция на вота с уточнението със скоби „болничен лист“ да не се иска пълна такса от 40 лева в детските градини.

Друг мотив на съветниците за искане на оставката е, че всички внесени от тях предложения не са допуснати до комисии и сесии, което според тях е абсурдно. „Ние не можем да внесем от името на гражданите, които са ни избрали, а пък какво остава, ако гражданите внесат предложения“, възмущават се съветниците.

Днес пък директорът на театъра Александър Галперин на пресконференция съобщи, че няма никаква комуникация с Радослав Тасков и това затруднява работата в институцията. Това говори за недоброто управление на ОбС Благоевград, за което председателят получава заплата. Затова колко получава на месец за свършената работа председателя на ОбС Благоевград и всички съветници ИА Региона ще напише допълнително.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!