Официално от ОФК Пирин: Изразяваме възмущението от коментарите и реакцията от страна на колегите от София, както и някои медии, които отразиха тенденциозно и некоректно мача

0

Във връзка със събитията около вчерашния мач на Пирин срещу Славия, ръководството на отбора изказа официално мнение:

Уважаеми колеги и приятели,

Във връзка със събитията по време и след мача между ОФК Пирин и ПФК Славия вчера, категорично изразяваме възмущението си от последвалите коментари и реакции от страна на колегите от София, както и някои медии, които отразиха тенденциозно и некоректно случилото се на ст. Христо Ботев.
Десетки свидетели от резервната скамейка и длъжностните лица потвърдиха, че удар с предмет по старши треньора на гостите Златомир Загорчич не е имало. Според самия него, той се е „самонаранил“. Бръкнал си бил в окото. Нереално и грозно е, последвалата симулация и театралност, съпроводена с лежане на игралното поле, довела до близо 5 минутно прекъсване на мача и до нагнетяване на и без това доста нервната обстановка. От подобни действия не печели никой – нито футбола, нито самите отбори. Грозни са окачествяванията от страна някои медии, наричащи обстановката на ст. Христо Ботев с обидни думи. Темпераментните ни фенове нямат нищо общо с ширещата се бруталност на много други такива в Първа Лига.
Неприемливо за нас е, един старши треньор в Първа Лига, да се обръща към колегите и служителите в Пирин с неуважение и реплики, присъщи на долните дивизии в Сърбия.
Неприемливо е, треньор от щаба на гостите, по време на мач, да отива необезпокояван до допълнителния асистент рефер ( дама ), да го обижда и напада вербално, и това да няма последствия.
Неприемливо е, контузен състезател на гостите, цяло първо полувреме да е „на гърба“ на страничния съдия и обиждайки и нападайки го, да търси ескалация на напрежението. Същият, да „посреща“ съдиите пред съблекалнята и отново да търси сметка и да цели сплашване.
Неприемливо е, по време на целия двубоя, човек на скамейката на отбра гост да е с включен телефон, който да звъни пронизително, и демонстративно да се говори на висок глас, за да се разбере кой точно се обажда.
Демонстративното атакуване на съдиите по всякакъв начин, в крайна сметка, дадоха резултат. Едно погрешно отсъждане в края на мача, доведе до елементарен корнер, който от своя страна реши крайния изход.
Това не са футболни прийоми. ОФК Пирин Благоевград никого не е търсил позитивен изход от ситуация по подобен начин и няма да го прави и в бъдеще.
Битката за оцеляване бе загубена, но войната тепърва ще се печели.

Ето статия публикувана в нов спорт…

БФС трябва да е безкомпромисен с Пирин!

Феновете на Пирин минаха всякакви граници и показаха пред цяла България, че не заслужават да гледат на живо мачове от Първа лига! Хвърлената по треньора на Славия Златомир Загорчич бутилка бе кулминацията на откровено просташкото поведение на публиката в топлата априлска вечер на стадион „Христо Ботев“ в югозападния град. Някогашният български национал бе принуден да изтърпи невероятни унижения, подвиквания и обиди от трибуните, само защото води отбор, който е съперник на местния тим.

„Сърбе на върбе“ и подобни скандирания говорят само за едно – липса на елементарно възпитание и морал и връщане във времена, които отдавна трябваше да бъдат оставени в миналото. Апотеозът на всичко това с „точния удар“ в лицето на Загорчич и последвалите драматични сцени може и трябва да доведе само до едно – заслужено наказание и забрана за фенове на стадиона в Благоевград за поне един мач. Всякакво друго решение на компетентните органи ще означава необяснимо „помилване“ на футболните хулигани, които поставиха на карта завършването на мача и съдбата на Пирин в близко бъдеще.

Защото не може да не признаем усилията, които полага кметът на града Камбитов, за да осигури финансирането на Пирин за елита на българския футбол. Не можем да не признаем усилията на треньора Милен Радуканов да направи боеспособен отбор. Не можем да не признаем усилията на играчите в „зелени“ фланелки да оставят тима в елита на България.

Но не можем и да подминем „усилията“ на феновете да покажат за пореден път своята необяснима агресия и чувство за безнаказаност. Защото към момента с хвърлената бутилка към Загорчич, Пирин не можеше да се оплаква от съдийството в този мач…

Но както и да е, сега на ход е Дисциплинарната комисия на БФС. А нейната работа изобщо не е сложна…Достатъчно е Юри Кучев и компания да отворят Дисциплинарния правилник на БФС и да прочетат член 37, точка 4, буква „б“. Която казва: „При хвърлени предмети към терена, пистата или трибуните и предметът е паднал извън терена и е влязъл в съприкосновение със служебно или длъжностно лице, като е предизвикал нараняване, санкцията е лишаване от домакинство за 1 мач“. Кратко, точно и ясно…

А по отношение на това дали е предизвикано нараняване, най-добре говори фактът, че Златомир Загорчич е бил шит на терена от лекаря на Славия…На ход сега е Дисциплинарната комисия на БФС…

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!