От съда: Станислав М. с прякор „Тумруко“ и Николай Атанасов -„Шайката“ остават в ареста…

0

43-годишният Н. А. от Благоевград и 43-годишният С. М. също от  Благоевград остават в ареста.

Това постанови  районен съдия Георги Янев , който гледа мярката на двамата задържани.

Станислав М. с прякора „Тумруко“ и Николай Атанасов „Шайката“ бяха задържани на 6 юли при полицейска операция на служители от ОД на МВР Благоевград.

В събота  на С. М е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл.195, ал.1, т.3 от НК и по чл. 354а от НК, а на Н.А. е повдигнато обвинение по чл .195, ал.1, т.3 от НК. Двете лица бяха задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Благоевград.

В същия ден в областния център е извършена взломна кражба от лек автомобил, паркиран в централната част на града, за който ИА Региона Ви информира.

След незабавни действия по „горещи следи“ и проведена полицейска операция от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност “ при ОД на МВР Благоевград и служители на 01 РУ Благоевград, са задържани две лица, съпричастни към извършеното престъпление.

Арестуваните са 43-годишният Н. А. от Благоевград, криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици, кражби и грабеж, и 43-годишният С. М. от Благоевград, също криминално проявен и осъждан за кражби, противозаконно отнемане на МПС и закана за убийство.

Двамата извършители на кражбата са задържани в момент на продажба на част от крадените вещи. В хода на операцията при извършване на процесуално-следствените действия в жилището, обитавано от С. М., са открити електронна везна и 430 г зелена тревиста маса, която при направения полеви тест е реагирала положително на марихуана.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!