Опозиционерът Калоян Ханджийски: Благоевград върви към катастрофа, вижте в цифри…

0

Общинският съветник Калоян Ханджийски направи подробен анализ на дейността на кмета Камбитов и обясни подробно защо Благоевград върви към катастрофа.Лидерът на ДСБ в Благоевград показа лошото управление на града в цифри и изказа мнението си за това на страницата си във фейсбук .
Ето какво написа Калоян Ханджийски:
„Трудова заетост Благоевград , 2011 год. – 27050 души , 2016 год.- 26747 , няма данни за 2017 Напомням ,че Камбитов обеща 1500 нови работни места ? Напротив – на минус сме.
– По ниво на доходи област Благоевград е последна от общо 27 области / последното тримесечие ни задмина и Видин /

– Камбитов е в осмата си година от управлението и още няма година в която бюджетът му да НЕ бъде прегласуван поне няколко пъти ?! На езика на икономистите това означава признание за икономическа немощ ,тоест невъзможността да планираш, обуславя неуспеха ?!
– Околна среда – тук трябва да кажем ,че по оценка на Европейската Комисия сме третият най-замърсен град в България ? Интересен факт е ,че в Благоевград няма замърсяваща индустрия, намираме се сред планини…?.Ако бяхме например Перник поне хората щяха да работят , уви. Напомням ,че се застроиха почти всички зелени площи, Все още сме със старите икариуси , Био-тецът бълва отрови, работим по транспортна схема от комунизма , няма нито една нова пешеходна зона , няма нито един нов паркинг който да разтовари движението на колите от центъра .Направени бяха проформа велоалеи ,тоест преасфалтирахме тротоари и съществуващи пътища, нищожно малко са ново-изградените. Благоевград е единственият областен град който няма депо за боклука. Камбитов го обещава непрекъснато , най- последният му обещан срок август, вече отмина.Броят на онкоболните постоянно расте, Защо ли ?! Трябва да кажем ,че тук даже кметът ни няма стратегия какво да прави ?Например да бъдат закупени нови сметосъбиращи коли ..сегашните са на 40 години ? Или да се представи проект за пешеходни зони..?
Администрация – тук комунизмът е пълен ,250 души ?административен персонал срещу 140 при предходния кмет. Всичко това при обезлюдяващ град. По усвояване на евросредства отново сме на дъното на областните градове / след 20 място при 27 области /.Градът ни е на прага на максималният ни бюджетен дълг. Напомням ,че Благоевград беше община без дългове …е вече имаме дълг от няколко милиона които ще връщат нашите деца. Финансовото състояние на търговските общински дружества е трагично. Достатъчно е да се погледнат ОПР-та и става ясно,че нещата са зле. Общината освен всичко друго открива нови общински дружества ? Работодател номер едно в общината е самата община ? За осем години кмета не направи и сантиметър да бъдем по-прозрачни ,например в България вече има електронни общини. Ако погледнете търговете които се провеждат ще видите явната нагласеност. Няма изненада , търговете се печелят от все едни и същи „наши “ фирми , много често даже директно братовчеди ?!
Инвестиции – тук какво да кажа ,НУЛА , При тази корупция кой ще дойде ? Затова и заетостта е ниска както и доходите. Безработицата в общината е 5.8 % / За България 5.7% /отново сме на дъното.За сравнение Сандански 5.2 % , Петрич,Симитли са с много пред нас..? Тук сравнението със областните градове е направо несравнимо , все пак с тях е редно да се сравняваме, а не с градове като Сатовча с 11.4 % безработица / с извинение към хората от Сатовча / Младежката безработица в Благоевград е 13.4 %, отново сме на дъното.
Обещания – Кмета Камбитов дойде на власт с много и гръмки обещания.Напомням само приоритетните му : Благоевград – Университетски център с изграждане на студентски кампуси? Изграждане на Логистичен Център – предвид развиващата се икономика и близостта с околните граници? Изграждане на Интер-Експо Център – като Солунският за да могат фирмите да си представят продукцията от развиващата се икономика? Нова Черква и параклиси във всеки квартал?Нова спортна зала до Зелен дол? 1500 нови работни места…? оставам на вас да прецените какво постигна от тези обещания…няма да изброявам и неизпълнените му неприоритетни, защото няма да ни стигне цял ден. Оставам също да прецените дали се е справил и с общите проблеми като бездомни кучета, асфалт и инфраструктура , грижа за обществените места и градинки, замърсеността и общественият транспорт и т.н.

P.S. И много моля троловете в отговор не ми пишете памфлети в прослава на Кмета Камбитов, достатъчно го правят платените медии./ над 40 са на договор за обществено отразяване ?/ Пиша това тук именно поради факта ,че почти никоя медия няма да го отрази независимо ,че това са просто цифри и факти …“

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!