Омбудсманът на Благоевград Валентин Василев: Увеличават се проблемите с ремонтите и настаняването в общинските жилища…

1

104 сигнала под формата на питания и сигнали  са постъпили в канцеларията на омбудсмана  на Благоевград Валентин Василев.Това каза той  при представянето на отчета си в пленарна зала на ОбС Благоевград. Днешната сесия  започна с отчета на новоизбрания омбудсман на община Благоевград доц. Валентин Василев.

Той даде пълен отчет за дейността  си от както е избран на тази длъжност.

„В администрацията на община Благоевград до 31 декември 2018 година са постъпили 104 питания и жалби, сигнали на граждани. От всичките тях 101 са приключили със становище  и препоръка. Най-общо случаите са свързани със социални права, образование, здравеопазване, защита правата на гражданите в неравностойно положение, етажна собственост, електроснабдяване, водоснабдяване, други обществени услуги, не получаване в срок на административни услуги, имотни спорове проблеми с работодатели“.

Сигналите на гражданите са се увеличили с 15% в сравнение с първото тримесечие от назначаването му  на  тази длъжност.

Сигналите на гражданите са в повечето случаи специфични проблеми с ремонти или наематели на общински жилища, а също и настаняването в тези общински жилища. Проблеми около ползването на етажната собственост свързани с неправилно тълкуване на „Закона за етажната собственост“. Освен това част от сигналите са свързани със спорове между съседи при строителство и строителни дейности.

Друга част от казусите са свързани със социално подпомагане, упражняването и защита на трудовите права, проблеми с мобилните оператори, водоснабдяване, канализация и други.

Част от неговата дейност е свързана с предложения да кмета и до Общински съвет част от тях са:

„Въвеждане на карти  с преференциални цени за пътувания с градския транспорт на лица с увреждания и техните придружители на територията на община Благоевград.

Разширяване на  маршрута на автобусна линия на учебен корпус №1 На ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Разширяване на услугите за изхранване на деца с хронични и автоимунни заболявания, ползващи услугите на детската кухня, детски ясли, детски градини и други“.

В обобщение В Василев заяви:“Решените поставени проблеми са пример за доказателство, че институцията е полезна, ефективна и важна“.

 

 

 

 

 

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Мравояд каза

    Хем не сте слушали внимателно, съответно и записали неправилно. Излъчваха го на живо, видяхме какво стана. А един друг с неясни изказвания стана за срам за пореден път

    2

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!