Окончателно! Увеличиха водата в Благоевград, Камбитов гласува „за“

1

С 20 % скача водата в Благоевград.И това решение е окончателно след като на заседание на Асоциацията на ВиК вчера се прие бизнес плана на благоевградското водно дружество за периода 2017-2021 година.
Кметът Камбитов гласува „за“,въпреки че в понеделник на пресконференция обяви,че най-вероятно ще гласува“въздържал се“.

Така на практика с около 20 ст. ще се повиши цената на водата в Благоевградско до края на тази година. Увеличението, според водното дружество е наложително, тъй като не достигат парите за ремонти и реконструкция на мрежата. Точно поради тази причина в техния бизнес план за е заложено увеличение на водата всяка година.

В момента цената за кубик вода в Благоевград е 1,60 лв., като в нея е включена и такса пречистване.Прогнозно 2.10 лева ще струва кубик разходвана вода там, където има пречиствателна станция.
Често благоевградчани споделят,че почти не пият вода от чешмите в домовете си. Според тях тя е с ниско качество и не е вкусна. Най-често пълнят туби с минерална вода или от чешмите с изворна в града и крайградския парк.

 

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Емил каза

    Всичко вдигнете вода, ток, гориво, отопление, застраховки, данъци, храна. А на държавните служители намалете запкатите, че (взимат много) 396лв. чисто.ЕВАЛА българино.

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!