Одобряват кандидатурите за съдебни заседатели на сесия на ОбС – Благоевград

0

След проведеното заседание на извънредната комисия към Общински съвет Благоевград,  относно изслушване на допуснатите кандидати за съдебни заседатели в Окръжен съд Благоевград, на предстоящата редовна сесия на ОбС съветниците ще подложат на гласуване предложените кандидатури.

Общинските съветници се очаква да гласуват  изменение и допълнение на Правилник за отличията на Община Благоевград. Промяната е в раздел 2.7. Годишни награди за изкуство, култура, спорт и в системата на Народната просвета, както следва: учредява се еднократна стипендия ,,Христо Бараковски” , която се предоставя ежегодно по повод на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост и празник на гр. Благоевград на деца и ученици от Благоевград, постигнали високи резултати в сферата на изкуството.

В петъчното заседание на местния парламент  ще бъде разгледано и предложение относно приемане на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за организация и управление на второстепенен разпоредител с бюджет „Спортен комплекс “Пирин“ в кв. Еленово“, гр. Благоевград.
Като последна точка е включено и Заявление относно изказване от Васил Иванов Новоселски- Председател на Народно читалище „Н. Вапцаров- 1866”- Благоевград.

Сесията на Общински съвет – Благоевград  ще се проведе на 24 ноември  2017 г. /петък/ от 09.30 ч. в зала „22-ри Септември”.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!