Община Благоевград под пара! Кой е виновен за инцидента в социалния дом…

0

10-годишно дете от социален дом в Благоевград заплаши с кухненски нож персонала и другите обитатели на жилището, за което Ви информирахме тази сутрин. В Община Благоевград избухна страшен скандал след случилото се . Веднага бяха привикани всички отговорни в ресор социални дейности и закрила на детето.
Като засегната страна по въпроса веднага изпрати проверка да разследва случая. прати до медиите становище, в което казва:
Във връзка с изнесена информация в медийното пространство за буйствало дете от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, следва да бъде пояснено, че 10-годишното момче е настанено в социалната услуга на 15 септември тази година от Дирекция „Социално подпомагане“. До този момент то не е проявявало агресия. Детето е изоставено от своите родители. Възможно е реакциите да са породени от този факт. Предстои да бъде направена обстойна проверка по случая, която ще бъде осъществена съвместно с отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград.
В Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания работят специалисти с опит, които полагат адекватни грижи за настанените в социалната услуга.

От изпратената официална информация става ясно, че инцидент наистина е имало в социалния дом.
Оправдание или не е, написаното от общината, че в дома работят добри специалисти и полагат грижи за тези децата, оставяме на Вас да прецените!

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!