ОбС Благоевград реши: 467 хил.лева от бюджета на общината се пренасочват за инфрастктурата на Рилци

0

62 -ма кандидати продължават процедурата за съдебни заседатели. Временната комисия за техния избор продължава да работи да достигане на 70 души. Това стана ясно на заседание днес на ОбС Благоевград. Преди заседанието беше предложено да се включат още 5 извънредни точки, сред които е писмо на директора на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев за предоставяне на ползване на помещения от спешен център за спешна помощ,  за да може в по-късен етап да се кандидатства за проект за изграждане на нов спешен център, финансиран от евро средства на стойност167 млн.лева. Другата допълнителна точка бе прехвърляне на 467 хил.лева от средствата за ремонт на стадиона в програмата по ремонтните дейности в село Рилци, за да не бъдат върнати в бюджета тези пари. Съвтниците гласуваха и промяна на имената на  център от семеен тип.

Общинските съветници се очакваше да гласуват изменение и допълнение на Правилник за отличията на Община Благоевград. Промяната е в раздел 2.7. Годишни награди за изкуство, култура, спорт и в системата на Народната просвета, както следва: учредява се еднократна стипендия ,,Христо Бараковски” , която се предоставя ежегодно по повод на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост и празник на гр. Благоевград на деца и ученици от Благоевград, постигнали високи резултати в сферата на изкуството.В днешното заседание на местния парламент трябваше да бъде разгледано и предложение относно приемане на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за организация и управление на второстепенен разпоредител с бюджет „Спортен комплекс “Пирин“ в кв. Еленово“, гр. Благоевград.
Като последна точка бе включено и Заявление относно изказване от Васил Иванов Новоселски- Председател на Народно читалище „Н. Вапцаров- 1866”- Благоевград.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!