Обвиненият в убийство Алекс пред съда: Съжалявам, че така се получи. Не мислих, че ще стане така…

Съдът наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Алекс Анков

0

„Съжалявам, че така се получи. Не мислих, че ще стане така“, това бяха думите на 19-годишния Алекс Димитров, обвинен в убийството на Валери Дъбов в Кюстендил, произнесени пред Окръжния съд.
В момента се гледа мярката за неотклонение на криминално проявения младеж, който след убийството в неделя сутринта избяга и се предаде късно вечерта, пише 24 часа.
Пред разследващите обяснил, че се е скрил, защото се страхувал. Направил пълни самопризнания, но казал, че не е очаквал при боя да се стигне до фатален край.

След заседание съдът реши , налага постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 19-годишния Алекс Анков Димитров.
Инцидентът стана на 17-и февруари след масов бой между българи и роми на централната улица „Цар Освободител“. След случая бяха задържани 12 човека, а 5-ма попаднаха в болница. 35-годишният Валери Дъбов издъхна от смъртоносно пробождане с нож в сърцето.
Алекс Анков беше докаран днес в съдебна зала при засилени мерки за сигурност. Той не пожела да отговаря на журналистически въпроси и скри лицето си от присъстващите. Пред съдебна зала не присъстваше нито един от неговите роднини и близки.
Днес малко преди обяд, наблюдаващият прокурор по случая – Ангел Байрактарски, внесе в съда искане за постоянно задържани. Мотивите му са, че Алекс има криминално минало и може да се укрие.
„Считам, че са налице предпоставки за взимане на най-тежка мярка по отношение на лицето Алекс Димитров. Отделно от това той е направил самопризнания по воденото досъдебно производство. Всички доказателства сочат, че именно 19-годишният младеж е извършител на деянията, в които е обвинен. А именно предумишлено убийство и опит за убийство на повече от едно лица“, обяви заместник-окръжният прокурор на Кюстендил, Ангел Байрактарски, пише инфомрежа.
Защитник на обвиняемия бе адв. Красимир Тамакярски, който пледира пред съда на Алекс да бъде наложена по-лека мярка, тъй като той е направил самопризнания за случилото се и сам се е предал на органите на МВР.

1
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!