Няма край! Две баби паднаха в капана на ало измамници за ден

0

Две възрастни жени отново попаднаха в капана на алоизмамници. Около 12:00 часа вчера в Сандански, 81-годишна жена от Сандански е въведена в заблуждение, че помага на полицейски служители за залавянето на телефонни измамници, с което й е нанесена щета на приблизителна стойност около 2 000 лева. Образувано е досъдебно производство.

В полицейското управление в Благоевград е получен сигнал за това, че около 18:00 часа вчера, 87-годишна жена от Благоевград е въведена в заблуждение, че помага на полицейски служители за залавяне на телефонни измамници, с което й е нанесена щета на приблизителна стойност около 4 220 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!