Нешка Робева пое ансамбъла на Германия

0 727
0
0

Легендарната треньорка Нешка Робева ще подготвя ансамбъла по художествена гимнастика на Германия, обяви германската федерация по този спорт. Робева, която изведе българските грации до общо 7 световни и 10 европейски титли, както и до два сребърни олимпийски медала, ще води новия си отбор още на турнира за Световната купа в София в края на март. Пред сайта на германската федерация тя заявява, че вече е започнала да работи по новите композиции.

„Радваме се, че можем да разчитаме на много опитната и успешна треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да постигнем нужния стимул, който е необходим, да направим решителната крачка на международната сцена“, заяви спортният директор на германската федерация Волфганг Уилям.

На поста Робева сменя друга българка – Екатерина Дуламова. Тя беше треньор на ансамбъла в последните две години и успя да го класира на олимпийските игри в Рио`16, където той се класира 10-и. В последните години Нешка Робева се занимаваше с деца-гимнастички в клуб „Левски“.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!