Невиждано до сега: Посрещаме Нова година с фойерверки и приказна заря

0

Очаква ни приказна заря, фойерверки и бум на пиратки. От години фойерверките се превърнаха в неизменна част от празничната новогодишна нощ в Благоевград. Пищните разноцветни светлини, обагрящи небето, са истинска наслада за очите.

Жителите на Благоевград избират най-често традиционните пиратки, пиробатерии за заря и така наречената „Римска свещ“. Цените на изделията варират от 2,50 за кутия пиратки до 300 лева за минизаря.

За всички пиротехнически изделия, най-важният съвет е да се ползват след като внимателно сме прочели инструкциите, които трябва да присъстват на български език върху всяко пиротехническо изделие.

„Относно тази пиробатерия, която е по-големия клас 3, е важно да знаем, че трябва да се закрепи от четирите страни, да не се навеждаме над нея и да палим фитила странично, който се намира. Другият клас, който е, пиратка, която е с фитил. Важното е да знаем за нея е, че като извадим пиратката, се оставя на земята и се пали фитила. Ако не се възпламени в порядъка от 5 или 10 минути – да се обезвреди с вода,“ обясни търговецът Веско Иванов.

Търговците на фойерверки в Благоевград отчитат засилено търсене именно в последните дни от годината. Затова и ще работят днес до 20 часа.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!