На трогателна среща: Бивши съученици от Математическата гимназия в Благоевград се върнаха отново в часовете по анатомия

1

Бивши съученици от ПМГ „ Акад.Сергей Корольов“ се събраха на трогателна среща и си припомниха безгрижните ученически години на купон в Благоевград. За срещата специално пристигна Станимир Урдарски, който от години живее и работи в щата Илиноис Чикаго. Пред бившите си съученици той разказа за перипетиите, които е преминал там.
В захлас го изслушаха Иво Христов, Христина Джельова, Виолина Валеова, Мими Добринова , Красимир Бенгюзов и Росица Темелкова.

„Свежи като краставички! Показахме, че го можем както някога – всяка седмица, „страдащи“ на маса в спомени по ученическите дни. „Училището“ е същото – Царски клуб, само класната стая е друга – имаме на втория етаж“, сподели Росица Темелкова.
Тя бе номинирана преди години в конкурса „Жена на годината на Благоевград“.
През 2002 година Р.Темелкова се разболява от онкологично заболяване. Когато се преборва с коварната болест, създава сдружение, което да подпомага и направлява новозаболелите онкоболни по пътя на лечението, да ги насочва към лекари, клиники, да коментира с тях изследванията им, да споделя личния опит за следоперативния период.

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Свечева каза

    Виолина, това в ляво класната ли е?

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!