Начална учителка седна в шефския стол в XI ОУ в Благоевград

0

Началната учителка Радка Ризова пое управлението на благоевградското XI ОУ „Христо Ботев“ Тя бе назначена за временно изпълняващ длъжността директор, след като досегашният ръководител на училището Марияна Митова спечели конкурса и оглави Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия /ПГСАГ/ „Васил Левски“.

Вчера малко след 8 часа сутринта Р. Ризова беше на новото й работно място – в директорския кабинет, да чете различни нормативни документи, пише струмабг.
„Хубавото е, че всички в колектива се познаваме много добре и всеки един от колегите знае качествата и достойнствата на другия. Знаем какво може да направим като екип педагогически специалисти, а именно училище за хоризонти. Силно вярвам в нашите успехи и възможности”, сподели Р. Ризова, която е добре позната в града, има репутация на изключителен професионалист и е с 27-годишен учителски стаж, 12 от които в XI ОУ.

По повод предшественичката си новата директорка коментира, че Марияна Митова е поставила силно начало преди 3 г. , затова и колективът на училището е длъжен да продължи да постига целите със същия устрем.
„Залагаме на креативността, иновациите и приобщаването на учениците и родителите им към нашата обща кауза”, каза още Р. Ризова.

На новото си работно място вчера бе и встъпилата в длъжност директор на ПГСАГ Марияна Митова. Тя сподели, че предпочита да не прави изявление, тъй като първо иска да навлезе в спецификата на работата.
„На този етап мога да кажа, че ще работя за издигане на авторитета на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и за въвеждането на дуално обучение”, бе лаконична М. Митова.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!