Млада и амбициозна! Репортерка от Благоевград стана лауреат на надпреварата „Носители на просвета“

0

Очарователната репортерка Александра Клечорова е класирана на трето място в категорията за „Кратко есе“ на конкурса, организиран от Националното представителство на студентските съвети и МОН.
Ден след дипломирането си като магистър журналист във Филологическия факултета Александра отново бе класирана в конкурса, на които се явява и печели втора година.
Миналата година есето ѝ отново бе класирано на трето място, а на първо журито присъди награда на още една възпитаничка на факултета – Цветелина Митова.

Александра Клечорова през последните 3 години прослави своя факултет и ЮЗУ с номинацията си във престижния конкурс „Студент на годината“. В него тя бе класирана заради създадения от нея двугодишен курс „Весели ръчички“ в Банско, заради който бе определена като млад иноватор и педагог.

Отново в интервал от две поредни години е носител на награди от Националните студентски четения, организирани от ЮЗУ. Тя представи два доклада – на диалектоложка и журналистическа тема.
Клечорова успешно завърши бакалавърската си степен в специалност „Българска филология“ и получи плакет за отличен успех от ректора на ЮЗУ. Преди година тя представи на държавния си изпит дипломна работа за говора на родния ѝ град Банско в обем от 300 страници.

Другите награди, които Александра получи, са от конкурси на национално ниво като – конкурс за есе, организиран от Националното сдружение на българските учени, конкурс за есе, организиран от община Ямбол.
Алекс Клечарова е репортер в агенция „Инфомрежа“ и е наша колежка. Пожелаваме и  успешна реализация в научното и  журналистическо поприще. Гордеем се, че сред нас има такива млади и амбициозни хора!

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!