Мигновена реакция! 13 граничари се сбогуваха със сладката служба на летището

1

Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция“-Аерогари комисар Милен Пенев и 12 гранични полицаи от летище София се отстраняват от работа заради случая с пропуснатите без контрол пътници от Париж на 20 март, за който „Хоризонт“ съобщи вчера.

На извънреден брифинг днес следобед Радев обяви, че срещу 13-те служители започва дисциплинарна проверка и те се отстраняват от работа до приключването ѝ. На тяхно място ще бъдат извикани гранични служители от Варна и Бургас.

Ръководството на МВР не изключва умишлени действия от страна на граничните полицаи, посочи министърът Радев. Според него обясненията им по случая с десетките пропуснати без документи пътници били несвързани, съобщава БНР.

Общо 7 служители липсвали на работните си места в момента, в който пътниците от Париж пристигнали. Те обяснили пред проверяващите, че по това време били извън Терминал 2 на Летище София. Малко по-късно били повикани от свои колеги и затова част от пътниците все пак били проверени.

Вече са свалени и записите от камерите на Летище София, за да се изясни защо служителите не са били на работните си места, а граничните гишета са оставени отворени точно по времето, когато пътниците от Париж са пристигнали.

Очаква се проверката да приключи до броени дни.Тя бе разпоредена, след като по-рано днес премиерът Бойко Борисов извика министър Валентин Радев, главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков, за да му докладват за случая от 20 март.

Министър-председателят разпореди на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания. Той нареди също в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията й, съобщи от правителствената пресслужба.

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Иван каза

    А сега се пита в задачата. Уволняват полицай заради пропускането на пътниците,без да бъдат проверени. По закон сега и всички пътници подлецът на наказание,защото са преминали без да бъдат проверени. Има си правила по летища,граници и др. Чакаш даваш паспорт или лична карта и след това минаваш.

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!