Мигновена реакция след писмо на омбудсмана Мая Манолова, съветници внесоха предложение за промяна на наредбата за таксите в детските градини

1

Единайсет общински съветници от ОбС в Благоевград излязоха с общо предложение за промяна на таксите в детските градини .Местните парламентаристи предлагат за времето, през което детето е отсъствало от детска градина, да не се заплаща такса, при условие, че родителите писмено са уведомили детската градина 1 /един/ ден предварително или представят медицински документ от педиатър или семейния лекар . Във всички останали случаи да се дължи изчислената дневна ставка в пълен размер.

По този повод съветниците Владимир Елезов, Кирил Ваклинов, Злата Ризова, Албина Анева, Георги Корчев, Андон Тодоров, Цветозар Балабанов, Янка Шейтанска, Александър Стойков, Сашо Милчев и Валери Смиленов предлагат изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград, прието на 28-и декември 2017г.

Ето мотивите  на общинските съветници за предложението:
„След приемане на последните изменения в текста на чл.25, буква „г” от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград, вълна от недоволство, объркване и неразбиране ни заля от родители, лекари и служители на детските заведения. Провокирани бяхме и от изказване и молба от група родители по времето на сесията на Общински съвет-Благоевград, проведена на 26.01.2018г. Допълнително напрежение възникна и при констатираното противоречие между решението на Общински съвет –Благоевград и Заповед №89/23.01.2018г. на Кмета на Община Благоевград.
За проблема бе сезиран и Омбудсманът на Република България, който в отговора си с изх.№ 329/26.01.2018г. изрично е указал и препоръчал на Кмета на Община Благоевград разглеждане на възможното изменение на разпоредбата“.
Предложението е внесено в Общински съвет- Благоевград и подписано от Владимир Елезов, Кирил Ваклинов, Злата Ризова, Албина Анева, Георги Корчев, Андон Тодоров, Цветозар Балабанов, Янка Шейтанска, Александър Стойков, Сашо Милчев и Валери Смиленов.

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Миленкова каза

    Единайесет? Единадесет или единайсет – това са двете правилни дуплетни форми, а употребената от вас дума, не съществува в бълг. език.

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!