Мечтите се сбъдват! Млада жена от Благоевград стана главна героиня в приказка от 1001 нощ

1

23-годишната Николина Мирчева от Благоевград опознава отблизо живота в Египет. „За мен Египет е втори дом, това е място на мистика, кръстопът между световете – като от приказките“, разказва благоевградчанката.

Едва 14-годишна сбъдва мечтата си да посети Арабската република за пръв път и от тогава се завръща там всяка година. От 2018 насам пътува заедно с Българското егоптологическо общество. През ноември тя изминава 2 000 км за една седмица в рамките на пътуващ семинар в Египет и няма търпение да замине отново, следващият ноември.

Младата дама завършва Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей П. Корольов“ в областният град и записва „Арабистика“, а след това и „Египтология“ в НБУ, заради любовта си към Изтока.

На пътешествие кани и всичките си познати в инстаграм блога си nextstopegypt. Идеята за блога се ражда случайно. Ники споделя с нас преживяването да се разходиш по малките уличики на пазара в Кайро, да видиш пирамидите с очите си и да преживееш хиляди приключения яздейки камила. И не само, тя ни отвежда на тайните места в Египет за които гидовете няма да ви кажат, които изискват допълнителни документи или просто за по-малко известни.

Освен впечатляващи снимки младата дама ни предоставя подробна информация за всички забележителности и историята на арабския свят.

„Винаги съм мислела, че „1001 нощ“ са просто красиви приказки, от стари времена, представени по-много романичен начин, за да грабват вниманието на хората. Осъзнах, че греша в мига в който посетих пазара „Кхан Ел-Кхалили“ в Кайро. Буквално почувствах, че съм попаднала в машина на времето“ споделя пътешественичката.

Младата дама в момента подготвя дипломната си работа, която е свързана с билки и ритуални масла, използвани в древността, работи и поддържа фотоблога си посветен на Египет.

 

 

2
0
Други новини
1 Коментар
  1. tinka каза

    kakwo raboti

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!