МБАЛ Благоевград на ръба на фалита, разследват я за безстопанственост

2 2 722

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за безстопанственост за болница „Пирогов”. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, във връзка с извършена проверка за финансовото състояние на болничните заведения, предаде репортер на БГНЕС.

Образувани са и 6 досъдебни производства за безстопанственост – производствата са за болниците в Попово, университетската в Бургас, за МБАЛ Благоевград, за МБАЛ Русе, за МБАЛ-Велико Търново и за МБАЛ – Кърджали. По всички тези досъдебни производства главният прокурор с постановление от днес разпореди разследването да се ръководи от СГП.
Днес тези производства се предават на СГП, която ще ръководи разследването, добави Арнаудова.

През октомври 2017 г. след протести на лекари и сестри във врачанската болница, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на всички лечебни заведения, в които участието на държавата или общината е повече от 50%, припомни Арнаудова.

За фалита на Врачанската болница се водят три досъдебни производства – за длъжностно присвояване от трима лекари, за безстопанственост и СГП повдигна обвинения по отношение на двама директори на болницата за безстопанственост и неизгодна сделка. И по този случай има повдигнато обвинение и на зам.-министър на здравеопазването, каза още Арнаудова.

Всички 7 болници, по които са образувани досъдебните производства, са на ръба на фалита, подчерта още говорителят на главния прокурор.

Други новини
2 Коментара
  1. Доктор каза

    Защо лъжете!?!?!?!?

  2. Вера Гергинова каза

    Ама нищо не казвате по повод МБАЛ Благоевград, защо няма нищо конкретно. Изглежда проверка, но тъй като имаше постоянни проблеми и преди години, си спомням че имаше проблеми с предишния Директор, много е възможно да има доноси и затова да се проверява по-щателно отколкото обикновено. Това че има проверка нищо конкретно не значи нали така? Моля, изяснете по-подробно за МБАЛ Благоевград вместо да пишете провокиращо заглавие и после да дават обзор за проверените болници. Не давате никаква информация, защо изобщо пишете по въпроса? Само за дим и мъгла?

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!