Малките аптеки в Благоевград хлопнаха кепенците в знак на протест…

0

Собственици на по-малки аптеки в Благоевград днес затвориха в знак на протест и в подкрепа на националния протест срещу настоящата лекарствена политика.Една от тези аптеки една от най-новите отворени в града на булевард „Джеймс Баучер“. Фармацевтите от Благоевград смятат, че новата политика спрямо лекарствата ще лиши пациентите от животоспасяващи лекарства.

Освен това с тази промяна аптечната дейност в България се монополизира и се дава в ръцете на големи фирми, които нарушават закона. На практика трудът на аптекаря ще се обезцени и няма да може да се обръща 100% внимание на пациентите. В протестната декларация залепена на всички аптеки пише:
„Искаме промяна в политиката на лекарствоснабдяването незабавно! Ние подкрепяме нашите пациенти в справедливите им искания за навременна доставка на лекарства и в правото им на живот!“
Аптекарите настояват да се отложи въвеждането на специализираната система към ИАЛ и на системата по верификация до задействане на електронното здравеопазване и справедливо заплащане на фармацевтичния труд. Освен това да бъде отложено действието на Наредба Н – 18 на НАП до съгласуването и със спецификите в аптеките, за въвеждане на електронно здравеопазване и електронна рецепта през 2020 година, за единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна.

аптека Благоевград

 

1
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!