Магазини хлопват кепенци в Благоевград…

0

Все повече магазини по търговската улица „ Тодор Александров“ в Благоевград затварят врати.Известен магазин на централната улица отново се дава под наем. Помещението в момента се стопанисва от известна верига магазини, която предлага български обувки.

Търговецът се е принудил да пусне разпродажба на 40 и 70% на предлаганите стоки, а на витрината има табелка,че обектът се дава под наем. Помещенията са собственост на благоевградска фамилия Шимбови, които го отдават под наем, в него преди време беше кафето “Диана 7”. Явно бизнесът с обувки в Благоевград не върви. Преди години помещението беше дадено под наем на софийска фирма за обувки, но и тя не изкара много време. Отново бе дадено на фирма за продажба на обувки Никелс, но и тя затвори, след като пусна разпродажба.

Високите наеми на помещенията на централната улица са убийствени за местните търговци, които коментират усилено, че едва издържат да платят наема, тока, водата, осигуровки, заплати. „ Като се изплатиш за нас нищо не остава“,коментира търговка стопанисваща магазин за детски дрехи.
От юни до средата на септември Благоевград опустява и пада покупателната дейност както в магазините, така и в заведенията.

Търговията с обувки е изключително трудна, тъй като предлаганите на пазара български модели са с по-високи цени и са непосилни за всеки джоб. Отделно пазарът е залят с китайски обувки на половин цена, които са с ниско качество, но масово се купуват. Онлайн търговията с обувки също подлива бизнеса, в Нета можеш да намериш всевъзможни сайтове, които предлагат от обикновени до маркови обувки отново на достъпни цени.

Имайки предвид и статистика по взимане на заплати в Благоевград за пореден път сме на предпоследно място в страната, наистина покупателната дейност на гражданите е слаба и това личи по затварящите ежедневно магазини и празните помещения за отдаване под наем.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!