Любопитно от ОбС Благоевград: Кой на кой отбор е фен, ЦСКА или Левски…

1

След срамното отпадане на Левски още в първия квалификационен кръг на Лига Европа, след като изигра изключително посредствен мач на стадион „Георги Аспарухов“ срещу никому известния „Вадуц“ Лихтенщайн, се породиха майтапи сред членовете на местния парламент в Благоевград.

Вечното съперничество между феновете на ЦСКА и Левски е навсякъде даже и на работно място като Общински съвет Благоевград. Любопитен факт е, че сред местните парламентаристи преобладават феновете на ЦСКА , а на синия отбор са единици. Българите освен по политическа принадлежност се делим и по футболни пристрастия. Вечните съперници във футбола ЦСКА и Левски от години разделят обществото на „сини“ и „червени“. Същото положение е и в местния парламент на Благоевград, нищо че футболен клуб Пирин- религията за Благоевград е общинска собственост, любовта към ЦСКА и Левски надделява.

По-голямата част от общинските съветници от ГЕРБ не се интересуват изобщо от футбол както Кирил Илиев, Йордан Миленков, Илиан Георгиев и Красимир Роячки. Давид Петров също не е запален по футбола, но ако се изправят един срещу друг ЦСКА и Левски ще стиска палци за сините.
Председателят на ОбС Радослав Тасков, който е от група „Заедно за Благоевград“ – ЕНП и КБ“, е фен на ЦСКА.

Андон Тодоров от групата на ПП „Партия на Зелените“ е привърженик на ЦСКА.
От групата на БСП също не се интересуват от футбол. Антон Асиски не симпатизира на нито един от тези отбори, както и Милан Богдански и Гергана Янчева

„ Не съм привърженик на футбола, симпатизирам и на едните и на другите,в зависимост от дербито“,коментира общинският съветник от „Реформаторски блок“ Давид Сукалински. Съпартиецът му Калоян Ханджийски не бе открит за коментар

Рашко Динков от „Коалиция за Благоевград“ е фен на ЦСКА, Румен Калайджиев пък е на Левски.
КП „Екип-АБВ,НДСВ,ОБТ“Владимир Елезов и Кирил Ваклинов, който вече е член на партия „Възраждане“ са фенове на Лудогорец за тях Левски и ЦСКА не съществуват.

Злата Ризова от ПП „ Народен съюз“ е привърженик на Левски.
Валери Смиленов от ПП “Зелена партия“ е фен на ЦСКА, Цвета Рангелова от партия „Възраждане“ е фен на Левски  , а Георги Корчев от „Движение21“ е ревностен фен от години на армейците, както и топ адвокат Албина Анева.
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов е фен на ЦСКА от дълги години.
Според допитването ни, червените привърженици преобладават в ОбС Благоевград.

 

 

 

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. леле леле леле каза

    Е това ако не е олигофрения ! Може ли кметът на Благоевград, заедно с общинските съветници на Благоевград, които се явяват и управители на футболният клуб на Благоевград, да не са от Пирин. Еми как да стане. Как очакваме Пирин да просперира, при условие, че собствениците му са фенове на софийски отбори. Всичко е някакъв пълен абсурд.

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!