Легенда на ски спорта открива сезона в Банско…

0

Легендата в ски спорта, австрийският алпиец Патрик Ортлиб, който е олимпийски и световен шампион, официално ще даде старт на 16-ата зимна кампания в Банско на 15 декември, съобщи Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера „Юлен“.

51-годишният феноменален спускач се завръща на Бъндеришка поляна след откриването през 2009 година, когато бе в Банско за първи път, пише монитор. Той прие поканата да дойде отново и ще донесе подарък за превърналата се вече в музей на ските Стена на славата, в култовия бар „Хепи Енд“.

В славната си кариера легендарния скиор печели олимпийското злато през 1992 година на Игрите в Албервил (Франция), където триумфира в неговата коронна дисциплина – спускането. През 1996 г. Ортлиб взема и световната титла в Сиера Невада (Испания). За Световната купа, в която дебютира на 21 години, има 4 победи и 20 подиума, а 60 пъти се класира в топ 10.

През 1994 година Отрлиб печели с спускането на легендарната австрийска писта „Щрайф“ в Кицбюел. Той прекратява блестящата си кариера през 1999 година след контузия на тренировка пак на „Щрайф“. Унтереното за шампиона е, че впоследствие рой влиза в политиката и е избран за депутат от крайно дясната Национална партия. Към днешна дата се занимава с бизнес и притежава 4-звездния хотел „Монтана“ в ексклузивния алпийски курорт Лех.сн.асоциативна

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!