Куриоз! Затворник от Бобов дол попадна в карцера, ето защо…

0

Седем дни в карцера ще прекара затворник от Бобов дол, защото храни котките с ядене от столовата. Живко И., който изтърпява присъда за наркотици, получил заповедта за изолиране в наказателна килия на 6 декември. Обжалва я пред административния съд в Кюстендил, но магистратите я потвърдиха.
На 2 декември около 12,15 часа в затворническата столова по време на обяд Живко излязъл от столовата с чиния с храна. Не е изпълнил нареждането на служителя да се върне, пише 24 часа. Излязъл е и изсипал храната на котките. По време на делото в съда станало ясно, че затворникът и друг път е наказван за същото провинение.
„На Живко всекидневно му давам храната. Не мога да се сетя за този случай, защото не е еднократно. Живко, ако не може да изяде храната, я дава на котките. Няколко пъти пред мен пита старшината в столовата дали може да изкара чинията и да даде на котките храната, за което му е разрешавано многократно. Там е нещо като „царят дава, пъдарят не“, обяснил пред съда свидетелят Бисер Найденов.
Съдия Николета Карамфилова е категорична, че лишеният от свобода не е спазил разпореждане на служител на затвора, забраняващо да напуска столовата.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!