Кошнички с вино и бонбони хит в Благоевград за Свети Валентин

0 1 218
0
0

Кошнички с вино и бонбони са хит сред стоките за Свети Валентин в Благоевград. Намират се в магазините за сувенири за 30-40 лв.Изборът за подарък на любимия човек е доста богат – плюшени сърца, светещи и музикални, играчки с различни мелодии,ключодържатели. Цените варират от 1.50 до 35 лв.

Фотостудиата в града пък предлагат изработка на атрактивни чаши със снимки на влюбените и надпис „Обичам те”. Все по-предпочитани са декоративните възглавнички със снимки на двойките.

С течение на времето обаче, все по-модерни стават плюшените сърца, обяснява търговката в магазин за сувенири Искра Георгиева .По витрините в Благоевград вече може да бъдат видени всякакви валентинки. Магазините са претрупани с малки и големи сърца, било то розови или червени. Според търговците обаче традиционните сърца подаряват и купуват повече от тийнейджърите, възрастните залагат на по-стилни подаръци.

Единайсетокласнички от Езиковата гимназия обясняват,че вече е традиция в училището на 14-и февруари да се изважда огромна кутия и в нея се поставят всички валентинки.След това ученици обхождат всички класни стаи и всеки си получава картичката със специално пожелание.

Освен празника на любовта на 14 февруари, честваме и празника на виното. Според някои Свети Трифон и Свети Валентин са една и съща личност. Не малко са обаче и благоевградчаните, които са готови да празнуват и двата празника.” Важното е да има повод за празнуване”, коментират хората.

 

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!