Корнелия Нинова изригна мощно! Днес във всеки един град има по един г-н Суджук! Ако не започнем да разбиваме този МОДЕЛ на управление то ……………

0 322

ГЕРБ превръщат България във феодално владение, където най- важното е бизнесът на фамилията

Декларация от името на ПГ на „БСП за България“
Днес във всеки един град има по един г-н Суджук. Днес във всяка една община има по един феодал, който упражнява властта си – и извън своята власт, който раздава обществените поръчки – на свои хора, които изнудва и заплашва.
България се превръща във феодално владение. Едно управление, където най-важното е бизнесът на фамилията. Във всеки областен град – корупция, подмяна на процедури.
Феодализират се цели региони в страната – депутат от ГЕРБ изнудва бизнесмен в Добрич за суджук и заплашва неговия бизнес, председателят на общинския съвет в Септември стреля и убива човек. В Перник лидерка на ГЕРБ си присвоява общинска детска градина. Ботевград – скандали в ГЕРБ, свързани с корупция и търговия с влияние.
Но това, което достига до медиите, е само нищожна част.
Шуробаджанащина, непукизъм – винаги е имало в България и за това всички носят вина. Но ГЕРБ говорят за “нов морал” и трябва да се съглася – това наистина е Нов Морал.
Примерът в община Хасково е повече от шуробаджанащина – извършена е безскрупулна и нагла схема за подчиняване на общината от един роднинско – приятелския кръг с ясна цел – търговия с обществен и общински ресурс.
Да припомня: в община Хасково, по искане на областния координатор на ГЕРБ, са назначени на ключови позиции роднини, кумове, бивши съдружници и съученици на същия областен координатор на ГЕРБ и депутат, господин Добрев.
– Заместник кмет /ресор строителството/ – кум и бивш съдружник
– Втори Зам. Кмет – бивш съдружник, съученик
– Секретарят на общината – кума
– Председателят на общинската избирателна комисия – кум, съпруг на секретаря на общината
– Директор на финансова дирекция – първа братовчедка
– Председателят на комисията по бюджет и финанси – зет, съпруг на директора на финансовата дирекция
Същият е акционер в над 40 фирми, които печелят обществени поръчки за десетки милиони лева. Само един пример – една от тези фирми е в топ три на фирмите, които санират сгради по програмата за енергийна ефективност.
Общината не е семейната маса, на която са седнали най-близките роднини, кумове и бивши съдружници, където се разпределя семейният бюджет.
Става дума за липса на морал, за проява на пълно безсрамие.
Виждаме как един политик съвсем законно превзема една община и не вижда нищо нередно в това. Невъобразима наглост е да декларираш с гордост как грубо нарушаваш закона за държавния служител и принципа на конкурсното начало в държавната администрация.
Вече две години този приятелски кръг управлява общината без проведен конкурс – в нарушение на закона, а секретарят на общината – кума – няма никакъв административен опит – пак в нарушение на закона.
Моделът ГЕРБ е моделът на калинките. Валери Симеонов, коалиционен партньор на ГЕРБ, каза тези дни – “поставят се кадри на ръководни длъжности по чисто партийни, партизански съображения. Назначават се хора с приключили предварителни производства, със съмнителна биография, защото пари трябва да бъдат усвоени.“
Ето как изглеждаме в очите и на нашите партньори – САЩ.
В Доклад на Държавния департамент на САЩ за България – за 2016 г., пише:
“СЛУЖИТЕЛИ ВЪВ ВСИЧКИ КЛОНОВЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СА ЗАМЕСЕНИ В КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ БЕЗНАКАЗАНО. КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ ВКЛЮЧВАТ ПОДКУПИ, КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, СЛОЖНИ СХЕМИ ЗА ПРИСВОЯВАНЕ, НАРУЩЕНИ ПОРЪЧКИ И ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ.
ВЪПРЕКИ, ЧЕ ЗАКОНЪТ ПРЕДВИЖДА НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА ВЪВ ВЛАСТТА, БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ПРИЛАГА ЗАКОНА ЕФЕКТИВНО.”
Българският премиер Борисов говори за превенция и противодействие на корупцията? Покажете го това противодействие, г-н Борисов, поне от кумова срама. Не сте ли Вие, който каза, че ще отстранявате при всяко съмнение за злоупотреба, включително и шуробаджанащина?
Днес осребряването на властта е брутално и без задръжки. Едни го правят на ниво държава, други – на ниво област, трети – на ниво град.
Г- н Добрев сподели в национален ефир, че е нормално в един малък град като Хасково всички да се познават. Това е неговото обяснение за роднинския бизнес кръг, ръководещ общината.
Ще попитам – а колко малки градове има в България – Добрич, Септември, Перник.
Колко малък трябва да е градът, за да може да съществува хасковската схема на ГЕРБ?
А какво ще кажете за България – България малка страна ли е?
Да, тя е малка и ще става все по-малка, и всеки един от нас ще се смалява – докато мълчим. Докато мълчим за унижението, на което е подложен българинът.
Мълчим с години за г-н Суджук. Мълчим с години за схемата Добрев. Мълчим превръщането на България във феодално владение. Защото всеки смята, че от него нищо не зависи. Или и защото ни е страх…..страх за хляба.
Този страх ще ни унищожи като народ. И най-голямата заплаха за България днес е нашето мълчание. Затова призовавам – говорете, пишете, протестирайте, викайте. Търсете вашите права – има кой да застане зад вас.
Ако не започнем да разбиваме този МОДЕЛ на управление – и от този парламент – то ние нямаме право да бъдем в тази зала!

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!