Коледни честитки: Данъчни атакуват бизнеса по празниците в Благоевградско

0 1 560

Засилено наблюдение и контрол на търговци на едро на риба, рибни магазини и ресторанти започнаха инспекторите от НАП за Никулден, активният контрол ще продължи и през предстоящите празници. На прицел на данъчните попадат най-големите хотели, ресторанти и дискотеки в Благоевградско.

Около студентския празник данъчните служители ще проверяват за укрити обороти и нарушения в най-големите хотели, ресторанти и дискотеки в Боровец и Банско и на територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Инспекторите от НАП  ще следят и за валидни трудови договори и осигуряване на реални заплати на работещите в обектите.

Със старта на ски сезона ще се засили и контрола в курортите на територията на областта, в сътрудничество с органите на МВР, посочва фокуснюз. Ще се извършват скрити и явни наблюдения и инвентаризации за реално отчитане на оборотите.

При установено неиздаване на касова бележка, обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за срок до един месец. Към проверяващите екипи се включват и публични изпълнители. Те извършват принудително изземане на средствата от касите на фирми и търговски обекти с публични задължения, които не са погасени доброволно в срок.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!