Кой ще смени Камбитов? Напрежението в ГЕРБ расте, завъртяха се няколко имена за кандидати за кмет

5

Местните избори наближават. Неофициално предизборната кампания вече започна.Големият въпрос е дали ГЕРБ отново ще бъде водещата политическа сила и на тези местни избори. Не е тайна, че има разделение в редиците на ГЕРБ в Благоевград. Тече тих протест, недоволство срещу сегашния кмет Камбитов. Голяма част от благоевградчани настояват за изсветляване работата на кметската администрация и привличане на инвеститори, които да осигурят реални работни места.

Всички в Благоевград виждаме,че през последните години се правят само фасадни събития – скъпи и грандиозни концерти, козметично разкрасяване и много заря и фойерверки, за които плащаме от джоба си. За какво беше нужно да се дават толкова много пари за нови плочки на площада? Трябва да се мисли в друга посока“, смятат благоевградчани, които поставят от години едни и същи проблеми – ниски доходи и трайна безработицата.

Според тях града спешно се нуждае от икономическо развитие, за да може да излезе от омагьосания кръг, в който се намира през последните години – няма работа, мръсен въздух, младите хора напускат, а доходите остават трайно ниски.

Вълната от недоволство срещу дейността на Камбитов има и в структурите на ГЕРБ .В същото време се спрягат няколко имена за кандидати за кмет, които спокойно биха взели неговото място. Първото име е на областния управител Бисер Михайлов, които миналата година беше избран за областен председател на ГЕРБ, въпреки че имаше по-малко гласове при избора от тогавашния Йордан Андонов. Тогава той беше наложен от централното ръководство, запознати коментираха,че това не е случайно и явно го подготвят да заеме мястото на Камбитов,тъй като има натрупан опит.

Следващият евентуален кандидат е депутатът Даниела Савеклиева, която има големи шансове да заеме ръководната длъжност тъй като се доказа като добър управленец, който е преминал през всичките нива като председател на ОбС, депутат и областен координатор на ГЕРБ, освен това се ползва с доверието на Цветан Цветанов.

Има и един силен коз, който напоследък е много коментиран, не само в средите на ГЕРБ,той е доказал,че се справя отлично с каквото се заеме.Освен това е представителен, с харизматично излъчване, което е от особено значение за един кандидат-кмет. Това е Илиян Георгиев, който преференциалният вот го издърпа от 19-ото място, отредено му от съпартийците, и го вкара в местния Общински съвет. Той стана зам.председател и когато води заседанията тушира всякакво напрежение в залата. Той е шеф на една от най-важните институции в Благоевград- НОИ. Доброто му отношението към хората и колегите е за пример.Това му дава предимство и с тези качества спокойно може да седне в кметския стол в Благоевград.

Местните избори наближават, но първо на ход са европейските избори и резултатите от тях ще дадат отговор на много въпроси.

 

3
2
Други новини
5 Коментара
 1. София каза

  Камбитов вън!

  16

  3
 2. Казах каза

  БИСЕР МИХАЙЛОВ Е НОВИЯ КМЕТ НА ГРАДА НИ !

  16

  1
 3. !!! каза

  Стига сте дрънкали,Шопова и човека !!!

  2

  23
 4. социална мрежа каза

  Пали, поне дано да те удостои, не можеш се концентрираш моето момиче. грозничка и тъпичка си, какво да те правя

  0

  0
 5. КОЙчо каза

  Илиян Георгиев е добра номинация. А камбиткин е най-лошата! ГЕРБ, избирайте друг кандидат, защото с камбиткин ще загубите изборите!!!

  4

  0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!