Кой ще поеме отговорност за смъртта на младото момиче на фаталното кръстовище в Благоевград?

5 часа след тежкия инцидент, ситуацията на кръстовището същата...

0

Многократна са подавани сигнали за опасността, която крие кръстовището при 1-во студентско общежитие на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.
Граждани сигнализираха на ИА Региона, че многократно са подавали сигнал на „Паркинги и гаражи“ да разместят паркираните коли, тъй като кръстовището е опасно. От тези паркирани автомобили няма видимост, водачите изнасят колите на средата на улицата, за да видят дали идват коли от отсрещната страна по пътя с предимство.
Съветници многократно са питали на сесии за натовареното кръстовище и как ще се намери начин за облекчаване на трафика…

Пет часа след инцидента не стана ясно дали се е събрала   комисията по  Опазване на обществения ред. към Община Благоевград. Не стана ясно какви са мерките, които ще се вземат за предотвратяване на бъдещи инциденти.

Тази сутрин по време на инцидента Филка М., която живее в кооперацията пред заведението, което беше убита Фатма Колашова, сподели с наш репортер: „Знаете ли колко пъти сме подавали сигнал до общината да се разчисти малко тук от автомобили, да се направи „легнал“ полицай на тази пешеходна пътека. Просто не ми се говори, това ли трябваше да стане. Да видим какво ще направят. Къде са органите, да видят какво става. Цяло лято си правят гонки в късните часове, даже не можем да спим. А вижте сега какво стана, умря това младо момиче, потресена съм. Това е нашата държава.“

 

Преди време ИА Региона писа материал по повод сигнала на преподавателката в Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Елена Ставрова за опасното кръстовище. Тогава жената сподели за нелеп инцидент станал с нея на въпросната улица.При пресичане е ударена от лек автомобил. Е.Ставрова изрази мнение, че пешеходните пътеки са много малко и на голямо разстояние и трудно на пешеходците да се предвижват, за това се стига и до инциденти.
Пророчески сякаш и бяха думите: „Вече броя на студентите ни толкова намаля, че ако започнем да ги прегазваме по пътищата направо ще стане страшно“. И ето днес стана най-лошото.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!