Кой допусна автобус в тълпата на Кукерския  фестивал и свали насилствено баби?

1 2 588

80-годишната баба Васка от Благоевград се оплака,че насилствено била свалена от градски автобус.Възрастната жена трябвало да слезе на спирката при Джамията,а я издърпали да слезе на спирката срещу 3-то ОУ училище.Това  се случило тази неделя към 11,30 часа  по време на кукерския фестивал в Благоевград.

Заблуден автобус по линия №2 влезе в центъра на града и предизвика паника сред хората.

Официално движението по булеварда беше спряно в 10 :30 часа, защото началото на кукерския празник бе 11:00 часа. Първата група спази времето и точно в 11:00 часа беше пред журито да покаже своите изпълнения.  Булевардът беше изпълнен със стотици зяпачи, които бяха на самото платно. В този момент незнайно, откъде се зададе автобус на градския транспорт. След кръговото при 3-то ОУ беше абсурд да мине, защото там кукерите показваха постановките си.

В един момент настана суматоха, момчетата  от общинската охрана не знаеха какво да правят. В този момент дойде   шефът на охраната в общината Кирил Манов, който даде разпореждания автобусът да мине по друг маршрут.

„Чедо с бастун съм, къде ме сваляш, аз едвам ходя, е бива ли така! До Джамията искам да ида и  съм си платила билета“, оплака се 80-годишната баба Васка,която се придвижваше с бастун в ръка.

От автобуса слязоха още две възрастни жени и един мъж,които също се възмущаваха,че не могат да стигнат до желаното място.

Уж  перфектно изглаждащата организация май отново някъде се пропука!

Интересното е, че да се спре движението помагаха и органите на реда, които бяха съсредоточени предимно около така направената сцена.

Защо допусна КАТ, който е бил на началото на булеварда да мине автобуса, като пътното платно беше пълно с хора!? Или са закъснели за акцията или пък са го пропуснали нарочно. Всички  в града знаеха,че движението е спряно, заради кукерските игри.Точно поради тази причина имаше обходни маршрути.

 

Други новини
1 Коментар
  1. Ха каза каза

    Хайде сега КАТ да дават обяснения

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!