Кметът Камбитов успокои страстите: Издаде заповед за детските градини под натиска на общински съветници

1 5 462

Голямата вълна от недоволство за таксите в детските градини принуди кмета на Благоевград Атанас Камбитов да издаде днес заповед,с която да замаже допуснатата грешка.
Новото нареждане от днес е,че няма се събират такси за дните на отсъствие на деца, неприсъствали поради болест.Заповедта  гласи,че ще се изисква болничен лист,само там,където може да се издаде.Ако не може ще се иска друг медицински документ.

Както ИА Региона писа на последната сесия местните парламентаристи въведоха постоянна такса в детски градини от 40 лв. и освобождаването да става само с медицински документ или болничен лист.След решението на ОбС незнайно как някой сложи болничен лист в скоби, след медицински документ. Това бе причина да се тълкува решението,че болничен лист е задължителен. Точно тази промяна създаде огромно напрежение между директори на детски градини и родители .

Мигновената реакция на общинските съветници от ПП“ Партия на Зелените“ накара кмета Камбитов да размисли и да издаде заповед.Още в залата Владимир Елезов,Калоян Ханджийски ,Кирил Ваклинов ,Злата Ризова направиха изказвания да се въведе общо понятие медицински документ.Елезов предложи даже щом ще се плаща пълна такса от 40 лв. родителите да могат да си взимат храната на детето.

Местните парламентаристи от ПП“ Партия на Зелените“ скочиха и обясниха,че е променен текста и е въведен задължителен болничен лист. Това е неправомерно, тъй като има случаи, при които не може да бъде издаван болничен лист, като майки в майчинство, пенсионери, когато бабите гледат детето, студенти и други.

Под натиска на общинските съветници и недоволството на майки се стигна до там,че кметът взе нещата в свои ръце и издаде заповед.
С тази заповед реално се внася повече яснота и тълкуване на решението на ОбС Благоевград.

 

 

 

Други новини
1 Коментар
  1. В. Найденов каза

    Добро утро, драга ми медия! Защо триете коментари!? Нали сте демократичен и независим новинарски сайт?

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!