Като за журнал: Очарователна митничарка стана емблема на кукерския фестивал в Благоевград!

2 5 469

Красивата митничарка Десислава Дамянова събра стотици погледи на кукерският фестивал в Благоевград. Очарователната дама и тази година спази традицията и се преоблече като кукер. Тя бе в автентична мъжка бяла носия с потури от бяло сукно, риза с български шевици, пояс и колан, на който висяха точлии .

Като истинска българка на челото си бе завързала лента с българското знаме, дългата си руса коса беше сплела на дебела плитка, която беше завъртяна на една страна.

„Това се казва българка, дамата е стройна и красива. Напълно заслужава да бъде лицето на Сурвата в Благоевград“ , коментираха зяпачи на кукерския маскарад в Благоевград.

Десислава Дамянова е дъщеря на Илия Дамянов ръководител на сурвакарска група от трети квартал. Деси от няколко години води групата на фестивалите в страната. Дамата добре се справя с организацията на най-многобройната група в Благоевград. В групата бе и нейния малък син Илия, кръстен на дядо си.

 

Други новини
2 Коментара
  1. Зрител каза

    С най-голямото ми уважение, но тази жена ако е „Лицето на фестивала“! Не искам да излиза, че коментарът ми е на етническа основа!

  2. ...sasho каза

    sex

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!