Катастрофални финансови резултати на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ в Благоевград

Не е цветущо положението и на другите общински дружества, ето техните резултати…

0

Комисията по икономика на ОБС Благоевград прие отчета на общинските дружества на заседание днес в община Благоевград . Общинско дружество „Паркинги и гаражи“ за изминалата година отчита едва 30 000 лева печалба, която е по-ниска в сравнение с миналата година.

Малкото постъпления най-вероятно се дължат от спада на събраните глоби от репатриращия автомобил и поставянето на скоби. Управителят на общинското дружество „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов категорично отказа да коментира пред ИА Региона ниските приходи , като обясни, че преди да излязат официално данните няма право да дава информация.

От членовете на комисията единство представителя на ПП „Партия на зелените“ Андон Тодоров гласува против приемането на отчетите както на „Паркинги и гаражи“ така и на другите дружества, тъй като не е съгласен с организацията на движението в центъра на Благоевград както и със синята зона, която според него  не функционира добре.

В тежко финансово положение са и другите общински дружества. Ясно е, че „Пазари ЕООД“ има намаляване на приходите като отстъпленията са главно от основната дейност- отдаване под наем на търговска площ.

Фирма „Биострой“ е на печалба от 150 000лева и няма задължения към доставчици. Специализираната болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“ е на загуба 450 000 лева, които дължи най-вероятно на доставчици на лекарства. Диспансерът по белодробни заболявания е на печалба 6000 лева.Отчетите на медицинските дружества е нормално да намаляват, тъй като зависят от държавата и от Здравната каса.

А в общинския футболен клуб „Пирин“ ситуацията е изключително тежка. Печалбата е само 58 хил .лева и това е благодарение на парите, които получи Пирин от УЕФА. Важното е, че отборът не е на загуба и е на около 300 хил. лева печалба. За справка през 2016 ОФК Пирин е бил на загуба 420 хил.лева.

Любопитното в случая е, че съветниците от БСП, които са членове на комисията и са опозиция гласуваха заедно с колегите си от ГЕРБ и подкрепиха отчетните резултати на почти всички дружества.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!