Какво ще сложим на трапезата за Великден? Агнешкото скъпо, зеленчуците и те нагоре…

0 1 292
0
0

На великденската трапеза освен агнешкото, което е традиционно ястие трябва да сложим и зеленчуци. Дни преди големия християнски празник се оказа, че агнешкото е най-евтино в област Благоевград. Освен месо трябва да има и зеленчуци на празничната трапеза.
Репортерска проверка на ИА Региона установи, че от вчера цените на зеленчуците са скочили с по-няколко стотинки. Дори и най-евтините маруля и кромид, които вече ги има и на полето. Търговец от квартално магазинче обясни:
„Днес клиентите влизат и гледат учудени вчера бяха едни цените днес други. Не сме виновни ние. Тази сутрин на борсата в Кърналово нямаше продукт под 50 ст., дори и кромида, който беше паднал на 20, 30 ст. Румънски купувачи се появиха на борсата, които го търсят спешно и се вдигна цената. Оранжерийните краставици са 4 лева и нея вдигнаха. Най-интересното гръцката стока падаше преди Великден днес и на нея по-високи цени, колегите казват от Солун ни ги докараха по-скъпи. Ще чакаме тези ще почиват и ще падне гръцката стока, няма кой да им я купи. Затова дигнахме малко цените поне за транспорта да изкараме.“

Марулята, репите и кромида си остават най-евтини от това, което е предлагано на благоевградския пазар. От вчера българската краставица е на цена 4,20, 4,50 лева, домат 2,30, 2,50 гръцки, а розовият от 4 лева нагоре. Да ни е честито отново предпразнично увеличение!

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!